100 dagensprint naar geluk: wie doet mee?

Standaard

IMG_1607In een hangmat op Aruba krijg ik het idee. Wat is nu echt het belangrijkste probleem bij zzp’ers? Bij mezelf is dat: “actie ondernemen”. De laatste tijd sprak ik veel zzp’ers en die bevestigen mijn gevoel. Er wordt te weinig gedroomd. Te weinig nagedacht over wat je persoonlijke doelen zijn. Voor dit jaar, of voor de rest van je leven. Natuurlijk zijn we altijd druk. Maar zonder doel ben je vaak druk met dingen die minder belangrijk zijn. Vaak druk met dingen waar je helemaal niet gelukkig van wordt. Zonder doel wordt je leven bepaald door wat er op je afkomt. En dan heb je geen tijd over om te doen wat voor jou belangrijk is: actie ondernemen om je dromen te realiseren. Dus besluit ik dat ik meteen het goede voorbeeld geef als ik mezelf publiekelijk dwing om 100 dagen lang actie te ondernemen. Net als bij mijn boek 100 dagen dankbaarheid begin ik met uitspreken wat ik ná die 100 dagen wil bereiken. En dat is:

1. Een betaalde functie als columnist bij een medium dat bij mij past (heerlijk: betaald schrijven!)
2. Minstens één keer presentatrice zijn voor een medium dat bij mij past (heerlijk: betaald spreken!)
3. Minstens vijf keer een inspirerende spreker zijn (heerlijk: betaald mensen inspireren!)

Om deze drie doelen te bereiken start ik vandaag mijn actielijst. Dat begint met het wereldkundig maken van mijn voornemen, want het is natuurlijk veel leuker als anderen meedoen. Het kan niet anders of je gelukssaldo (en banksaldo) is na 100 dagen gegroeid. Ondervind je tegenslagen? Uit ervaring weet ik dat zelfs als 80% van je inspanningen mislukt, je aan het eind van de rit er 20% beter voorstaat dan vandaag. Ik daag de lezer uit om met mij mee te doen en vooral te delen wat wel en niet werkt. Of je nu wel of niet zzp’er bent. Natuurlijk moet(en) je doel(en) wel realistisch zijn. Tip: bedenk ook acties die je in één minuut kan verwezenlijken, dan is het makkelijker om vol te houden. Mis je een dag? Dan haal je die lekker in op een andere dag. De 100 dagen actiesprint is geen dogmatische richtlijn. Gewoon een effectieve manier om jezelf geïnspireerd te houden. Zie je het even niet zitten? Dan hoop ik dat deze blog je een steuntje in de rug geeft. Want natuurlijk houd ik dagelijks online bij wat de tussenstand is.

Dankbaar geniet ik op Aruba van mijn zonovergoten idee: een 100 dagensprint naar geluk.

7 suggeties bij “100 dagensprint naar geluk: wie doet mee?

    • Hoi Anneke, heel leuk dat je meedoet. Ik heb de afgelopen twee dagen aanbevelingen op mijn website fabelaars.nl geplaatst in het kader van “actie ondernemen.” Vandaag koop ik een actieboekje. Ik ga nu je blog volgen, leuk!!!

  1. Leuk geschreven! Ik begrijp alleen de foto’s bij jouw blog niet zo goed. Ik zou de sprint doen op gympen, of op werkschoenen en in zakelijk werktenue. De juiste associatie komt zo iets duidelijker naar voren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s