Belofte maakt schuld!

Standaard
TORREN_140408_1_149

Foto: Sander van der Torren. http://www.torren.nl

Het was de bedoeling om één keer in de week een blog te posten om mensen te informeren over de 100 dagensprint. Maar juist door die 100 dagensprint ben ik daar schandelijk in gefaald. Het werd wat druk, ik zat weer een week in het buitenland en ik schreef alleen nog een blog voor mijn algemene schrijfblog en voor Fabel. Van mijn medesprinters hoorde ik ook niets, dus ik dacht dat ze misschien waren afgehaakt. Daar ging het al fout: denken voor een ander. Dus vandaag werd ik er streng op gewezen door een volger dat dit niet de manier is om medesprinters te motiveren. En gelijk heeft ze, want beloofd is beloofd. Daarom: excuses! Voor alle duidelijkheid: ik ben nog steeds bezig met mijn sprint en net voorbij de 50 dagen. Wat is er intussen gebeurd? Ik:

 • benaderde 10 bibliotheken en hieruit volgde dat meer bibliotheken mijn boek aanschaften.
 • vroeg een paar bibliotheken of zij interesse hadden in een inspiratiesessie en bij twee daarvan was het raak: nu verzorg ik 16 juni in de ondernemersbibliotheek op Texel en 16 juni in de Oba een inspiratiesessie voor ondernemers.
 • benaderde Managementboek.nl met de vraag of ze mijn boek wilden aanbieden en die pronkt nu op de site.
 • benaderde diverse media en mensen uit  mijn netwerk en liet ze weten dat ik columns wil schrijven. Hieruit volgde een afspraak bij nrc.next waar ik waarschijnlijk een serie artikelen voor ga schrijven, speciaal voor startende ondernemers.
 • reageerde op een oproep van een tijdschrift dat mensen zocht die ervaring hadden met de kracht van kwetsbaarheid. Binnenkort word ik geïnterviewd en zie je dat op deze blog terug onder “in de media”.
 • maakte een afspraak met een redacteur van een grote uitgever die enthousiast werd van mijn idee voor een boek over “levensmissie”. Ik werk nu aan een concept voor boek 3.

Kleine dingen die ik deed varieerde van het sturen van een mailtje, simpelweg nee zeggen tegen iets, dat telefoontje plegen waar ik tegenop zag en online aanwezig zijn met mijn “wensen”. Dit laatste resulteerde vandaag in een radio-interview: soms is het uitspreken van een wens voldoende. Als niemand weet wat je nodig hebt of ambieert, komt het nu eenmaal minder snel op je pad. Staar niet blind op je doel(en), blijf gewoon in beweging en blijf vooral openstaan voor andere dingen. Wat ik geleerd heb: er komt bijna altijd wel iets uit het ondernemen van actie. Een les, iets anders wat ook leuk is, of gewoon een extra contactpersoon waar je in je netwerk iets mee kan. En soms komt er echt helemaal niets uit, dat klopt. Maar dat is ook goed, want dan heb je het gewoon geprobeerd!

Succes!

2 suggeties bij “Belofte maakt schuld!

 1. Wat tof dat je er gelijk een blog van gemaakt hebt. En geweldig dat je zoveel bereikt hebt! het inspireert me enorm dat je zoveel voor elkaar krijgt, door vaak “alleen maar” te vragen. Dat moet ik toch ook meer gaan doen.

  Ik heb minder punten om af te strepen. Ik had een heleboel projecten tegelijk en niets kwam af, dus ik ben eerst begonnen met het mezelf leren en trainen in focussen. Dit gaat nu steeds beter, wat veel rust geeft. De afgelopen weken heb ik:
  – Mijn website http://www.evelynfotografie.nl naar mijn zin gemaakt
  – Mijn website http://www.evelynbruidsfotografie.nl vorm gegeven.
  – Aparte visitekaartjes laten maken
  – Een aparte facebookpagina gemaakt voor evelynbruidsfotografie.nl
  – Me opgegeven om op een beurs te staan
  -Bogger geworden bij zzperworden.info
  – Plannen gemaakt voor het schrijven van een E-book

  Ik hoor graag weer van je. Succes!

  • Een goed begin is het halve werk. Ik vind dat je ook al mooie acties hebt gedaan. Focussen en geduld hebben is juist goed, zeker in tijd van drukte. En als je opschrijft wat de dingen zijn die je nog wil doen, verdwijnen ze niet, het opschrijven is al de eerste stap. Ik ga je websites opnieuw bekijken en je Facebookpagina bekijken en liken. Thx for sharing!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s