Aanrader: plan een heidag voor jezelf!

Standaard

IMG_5466Wat wil jij op de valreep van 2014 nog doen? Ik wist het wel: een heidag voor mezelf inlassen. En dan niet op een hutje in de hei, maar lekker luxe in Het Collegehotel, op nog geen twintig minuten fietsen van mijn huis. Onder genot van bubbels en een speciaal voor mij gemaakt chocoladetaartje nam ik de zakelijke successen van 2014 door (met dank aan de kok!). Ik kan zo’n heidag iedereen aanraden: het is een manier om je jaar bewust af te sluiten en zaadjes te leggen voor het volgende jaar. En doe het vooral in een omgeving waarin je je het meeste geïnspireerd voelt. 

Het was een mooi jaar, met als top 5 zakelijke successen:

  1. De publicatie van mijn boek 100 dagen dankbaarheid.
  2. Alle zzp’ers die ik mocht inspireren met inspiratieworkshops: er is niets mooiers dan jezelf overstijgen door iets voor anderen kunnen (en mogen) betekenen.
  3. De vervolgserie van acht columns die mijn boek kreeg in nrc.next.
  4. Gevraagd worden als freelance interviewer bij nrc.next en hierdoor anderen die dat nodig hebben een platform bieden.
  5. Meer (stem)acteer-, en modellenopdrachten en hierdoor meer omzet.

Niet onbelangrijk: ik bracht ook meer momenten van ontspanning door, bijvoorbeeld door meer vakanties te plannen en quality time door te brengen met geliefde, familie en vrienden. Daarbovenop laste ik tijd in voor meditatie, massages en cursussen. Je kunt niet goed voor anderen zorgen als je niet eerst goed voor jezelf zorgt. Eerlijk is eerlijk: meer omzet maakte dit ook meer mogelijk.

Doelen brengen je in beweging

Ondanks dat ik dankbaar ben voor al het goede dat 2014 mij gaf, wil ik in 2015 weer een hoop nieuwe (ondernemers)avonturen beleven! Daarom krijgt mijn heidag zo een deel twee: de doelen van 2015 vaststellen en de stappen ernaartoe. Natuurlijk vergeet ik hierbij niet dat alles al goed is zoals het is, omdat het Nu ons alles geeft wat nodig is om gelukkig te zijn. Het échte geluk zit namelijk in jezelf. Maar doelen brengen je in beweging en die beweging is nodig. Tenminste, als je je dromen werkelijkheid wil laten worden.

Ik wens iedereen een prachtig 2015

Neem tijd om stil te staan waar je dankbaar voor bent, neem tijd voor ontspanning en neem tijd om doelen te stellen. Was 2014 voor jou geen topjaar? Hou de agenda op fabelaars.nl in de gaten, want in januari geef ik twee inspiratieworkshops die bedoeld zijn om jouw ondernemersjaar knallend te laten beginnen.

“Wanneer je de reis naar Ithaca aanvangt, bid dan dat de weg lang mag zijn. Vol avontuur, rijk aan stof tot kennis.”

Een jaar is zo voorbij. Plan je reis naar Ithaca dus nu (!) en zorg dat je geest is uitgerust met alle inspiratie die je nodig hebt om je bestemming te bereiken. Goede reis 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s