Maak van elke dag een succesverhaal

Standaard

‘De man die nergens naartoe gaat, komt daar over het algemeen ook terecht.’

IMG_5633

Workshop zzp’ers via ZZP Nederland

Een mooie uitspraak van Dale Carnegie, die wat mij betreft helemaal aansluit bij de belangrijkste les die ik leerde tijdens het schrijven van 100 dagen dankbaarheid: zonder doel heb je geen richting en beweeg je stuurloos.

Ik weet dat het maandag is en misschien zucht je. Die Alexandra lijkt wel altijd in de actiemodus. Dat lijkt misschien zo, maar dat is niet zo. Ik ben in de doelenstellenmodus, maar een dagje leuke dingen doen of rusten kan gewoon! Sterker nog, één van mijn doelen dit jaar is meer rust en (gezonde) beweging. Maar dat neemt niet weg dat doelen stellen resultaten oplevert. 

Doelen stellen brengt je verder

Vorige week gaf ik in opdracht van Stichting ZZP Nederland de workshop “Maak van 2015 jouw succesverhaal” die helemaal in het teken stond hiervan. Want doelen stellen, brengt je verder. Jaarlijks, maandelijks, wekelijks ja zelfs dagelijks heb je er baat bij. Ook als je een doel niet haalt, ben je altijd verder gekomen. De reis ernaartoe geeft je altijd iets. En als het dingen zijn waar je niet op zat te wachten, ben je in ieder geval wijzer geworden. Weten wat werkt, weet je immers pas nadat je het hebt uitgeprobeerd. Durf dat te doen! Zzp’erschap gaat niet over alles wat moet, maar heeft alles te maken met de moed om je dromen na te jagen.

Doelen stellen: algemene tips

Dus nu mijn vraag aan jou: wat is jouw dag- en weekdoel? Voordat je die formuleert, wil ik je toch wat algemene tips geven voor het stellen van doelen:
1. Zorg dat ze haalbaar zijn, anders zijn ze geen recept voor succes maar een recept voor teleurstelling.
2. Zorg dat ze passen bij de overkoepelende richting waar je heen wil met je bedrijf (of leven).
3. Zorg dat je er plezier in hebt.
4. Durf doelen ook eens aan te passen of los te laten. Een dagje niets doen kan soms meer inzicht opleveren dan stoicijns één richting uit blijven wandelen.
5. Blijf open staan voor wat het leven spontaan in je schoot werpt. Je doel loopt niet weg!

DoelHet is wetenschappelijk bewezen dat het stellen en behalen van doelen gelukkiger maakt. Jezelf elke dag de kans geven doelen te halen maakt dus de weg vrij om van elke dag een succesverhaal te maken.

Ook je eigen succesverhaal creëren? Op 3 maart geef ik een nieuwe workshop in het Nationale Nederlanden DE Café bij Rotterdam Centraal Station. Laat je inspireren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s