Koffie? Ehm… nu even niet!

Standaard
Foto: H. Bracke

Foto: H. Bracke

Koffie doen met andere zzp’ers. Het is leuk en – zeker in de zomer – verleidelijk om dit op een terras te doen. Maar voor je het weet is het zo gezellig dat een koffie een halve dag in beslag neemt. Of naadloos overgaat in een wijntje. De rest van de dag foeter je jezelf uit, want je krijgt niet af wat je gepland had. Als je ook op andere dagen afspraken hebt kunnen gezellige koffies een aanslag worden op je productiviteit. En tijd is zo kostbaar als deadlines onwrikbaar zijn. Wees eens eerlijk, wat levert die koffie je behalve gezelligheid nu op? Gezelligheid moet zeker een plaats in je agenda blijven houden, maar er moeten ook resultaten worden geboekt. Dus afspraken maken, hoe ga je ermee om?

Tips voor niet bedreigende koffiedates

  1.  Durf nee te zeggen als het niet uitkomt. Een week later maakt meestal niets uit.
  2. Plan bij voorkeur niet meerdere intensieve afspraken op één dag. Je energie om andere dingen te doen vloeit weg.
  3. Spreek af op kantoor als je wil dat de afspraak niet te veel tijd inneemt. Een zakelijke omgeving nodigt vaak niet uit om langer af te spreken met elkaar.
  4. Wees geen jojo: houd je aan je eigen planning. Weersta de verleiding om langer te blijven omdat de ander meer tijd heeft en omdat het zo gezellig is.
  5. Probeer één “gezellige” koffie per week te plannen en andere koffies te koppelen aan een doel, bijvoorbeeld sparren over iets waar je mee worstelt of het bespreken van een idee voor een samenwerking. In het laatste geval spreek je wel een vervolg af. Anders is het alsnog zonde van je tijd 😉

Vind je mijn blogs leuk? Lees het boek waarin ik schreef hoe het me ondanks vele tegenslagen lukte om mijn gemiddelde maandomzet te verdubbelen! Maak € 16,75 over naar rekening NL71 ABNA 046.83.80.272 t.a.v. J.A. Smith en vermeld je naam en adres. Zodra het bedrag binnen is, stuur ik het direct naar op! Bekijk hier reviews van andere lezers en hier welke workshops je kunt volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s