Daag jij jezelf genoeg uit?

Standaard
DSC_0829

Oude druivenstok Chateau Cantenac

De vakantieperiode is een ideaal reflectiemoment. Bijvoorbeeld om jezelf de volgende vraag te stellen: daag jij jezelf genoeg uit?

Ik zie nu voor me dat je geschrokken je rosétje net iets te hard op tafel neerzet. Laat ik dan meteen wijn als voorbeeld nemen. Wist je dat druivenstokken veel stress nodig hebben om te groeien? Als ze genoeg voeding, water en warmte krijgen steken ze alle energie in de groei van het blad en worden de druiven niet goed rijp. Onder slechte omstandigheden steken ze hun energie in de rijping van druiven. Et voilà, jaren later drink jij een lekker wijntje.

Dus ik herhaal de vraag: daag jij jezelf genoeg uit?

Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan wat je eng vond en daarmee je kans op groei in de prullenbak gegooid? Misschien is vandaag een goede dag om jezelf uit te dagen iets te doen wat je een enorme uitdaging vindt. Niet omdat het hip is om uit je comfortzone te treden, maar omdat het je een kans geeft om te komen waar je wil zijn.

Angst houdt ervan als jij niet durft je dromen waar te maken. Dus na een jaar dubben heb ik het gisteren toch maar gedaan: mijn manuscript opgestuurd naar de uitgever. En om jullie achter te laten met een nog mooier “en toch..”-verhaal wil ik iets kwijt over een schrijver die ik in het verleden bijstond met redactie en schrijfcoaching.

Het ultieme “en toch”-moment

189377_240206692677816_2933945_nMartyn van Beek was al jaren aan het schrijven. Zijn eerste boek was een bescheiden succes. De daaropvolgende boeken waren beter, maar brachten niet het verwachte succes. Toch gaf hij niet op. Zijn droom was ooit te mogen tekenen bij een grote uitgever. Verschillende uitgevers wilden hem niet om verschillende redenen. Maar zijn doorzettingsvermogen en geloof in zichzelf maakte dat hij altijd durfde stappen te ondernemen om zijn droom werkelijkheid te laten worden. De juiste redacteuren aantrekken, de juiste scouts benaderen en zelf veel doen aan PR. Martyn was die druivenstok die onder barre omstandigheden zijn nek uitstak. En daarvoor wordt hij nu beloond. Zijn nieuwe thrillerroman Engel zonder Vleugels zal in mei 2016 verschijnen.
 Gefeliciteerd Martyn, met je contract bij The House of Books. Ik gun het je en ben echt super trots op je.

Ook klaar voor een uitdaging? Volg 6 september de workshop Start dat Boek! of neem deel aan de Masterclass Presenteren Intensive op 20, 27 augustus of 3 september.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s