Motiveer jezelf met “en toch”-momenten

Standaard

Schermafbeelding 2016-05-09 om 16.34.57

Onderneem jij op zijn schaaps met 5 poten? Ben je regelmatig bezig met productontwikkeling, zaadjes planten, je netwerk vergroten en je doelgroep bereiken? Met wat geluk leidt het tot meer omzet, opdrachten en nieuwe klanten waar je blij van wordt. 

“En toch”-bord
Even terug naar de realiteit. Er lukken namelijk zat dingen niet. Het is dan verleidelijk om je laptop dicht te klappen en lekker stoïcijns in een hangmat van de zon te genieten. Niets mis mee natuurlijk, maar je kunt ook doorzetten. Als je je inspanningen verhoogt of leert van wat niet lukt, komen er soms tóch dingen voor elkaar. Ik schreef er een boek over en leerde hier veel van. Natuurlijk baal ik nog steeds weleens als iets niet lukt. Dus voor de dagen dat ik extra motivatie nodig heb, loop ik naar de studeerkamer waar mijn “en toch”-bord hangt. Hoe ik tóch mijn tweede boek afkreeg, hoe ik na vier mislukte trajecten toch mijn rijbewijs haalde, tóch spreker werd enzovoorts. 

Maak een lijstje
Ik kan het iedereen aanraden om een “en toch”-bord te maken. Hier kun je foto’s, plaatjes of teksten op plakken van dingen die na hard werken of doorzetten toch gelukt zijn – ondanks dat het leek alsof het nooit goed zou komen. Als je toch van de zon wil genieten, maak dan een lijstje van “en toch”-momenten waar je straks een “en toch”-bord van kunt maken.

Succes (en als je het aandurft, stuur een foto van dat bord)!

Nog meer tips om je te motiveren?
Gisteravond was ik te gast bij het inspirariewebinar van collega ondernemerscoach Anke Verbruggen. Ik vertelde onder meer over de relatie tussen geluk en ondernemerschap. 
Last but not least: vanavond geef ik weer een gratis workshop ondernemersgeluk in het Nationale Nederlanden Douwe Egberts café in Rotterdam (tegenover uitgang van de trams van het centraal station). Meld je hier aan.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s